<<  

Vepa X Drentea

  >>

 

Het oer Hollands meubelbedrijf Drentea is opgericht in 1955 te Emmen en onderscheid zich door haar unieke vormgeving en kijk op duurzaamheid. Hoewel de oorsprong van Drentea op de technische verlichtings- en handelsproducten ligt is haar huidige focus op innovatieve werkfaciliteiten voor kantoor- en werkomgevingen. Drentea heeft een zeer hoogwaardige hightech machinepark dat volledig draait op duurzaamheid en efficiency. De missie van Drentea is het ontwikkelen van duurzame producten en diensten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de werkomgeving van mensen. Dit wordt gedaan door een doeltreffende focus te hebben op 5 thema's: grondstoffenschaarste, het klimaat, CO2 uitstoot, sociale- en financiële aspecten.

Vepa (sinds 1971) maakt eveneens deel uit van de VDB-groep en is gevestigd in Hoogeveen. Een veelzijdige en duurzame kantoor- en projectmeubelfabrikant. Vepa dankt haar naam aan de samenwerking van Veco en Padamo. Vepa is door de jaren heen gegroeid naar 40.000m2 fabrieksoppervlakte.

De VDB- Groep bestaat uit o.a.
Bèta, De locker fabriek, Vepa, Drentea, Zooi, eromesmarko, niceprice, nomique, facility express en green furniture circle.

2020 Vepa en Drentea gaan samen verder onder de naam "Vepa". Ze vermenigvuldigen hun slagkracht, delen hun kennis en bundelen vakmanschap en 100% gemaakt in Holland.

Website: Vepa

Certificaten

Duurzaamheidsrapport: Duurzaam = Doen